понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Збір пластикових кришечок

Певно, ви помічали у великих супермаркетах з’явилися контейнери для збору пластикових кришок. Ці кришечки підуть на виготовлення протезів для бійців АТО чи деталей до штучних кінцівок. Акція водночас вирішує дві проблеми - екологічну та соціальну. Її вже підтримали Міністерство екології України, бізнес і багато волонтерів по всій Україні. Суть акції проста - зібрати якомога більше кришок, які в подальшому будуть перероблятися і використовуватися в якості протезів для воїнів АТО. Пластикова пляшка та кришка, вироблені з різних видів пластику, дробляться в гранули і використовуються як сировина. Саме виготовлення протеза займає два дні. Технологія така, що спочатку робиться зліпок. Потім він висихає і по ньому виготовляється силіконова форма. Вона індивідуальна і дозволяє врахувати характер рани. Потім з силікону і пластикової форми робиться постійний протез. За допомогою нього людина може вести звичайне життя. 
Для протеза руки необхідно зібрати 500 тис. кришок, а для протеза ноги - 850 тис. кришок.Поки, що технологія протезів з пластикових кришок в Україні тільки налагоджується, але збір матеріалу вже активно розпочато.
Звичайно, ліцей також долучився до цієї акції. Учні 8-11 класів відповідально віднеслися до цієї місії та досить активно збирають кришечки. Лише за першу неділю збору 8-А клас зібрав найбільше з усіх ліцеїстів - 180 кришечок.

Немає коментарів:

Дописати коментар